Mijn verhaal

East meets West

Hi, ik ben My-Linh, 38 jaar en woon in het mooie karakteristieke Den Haag. Mijn roots liggen in Vietnam, maar ik ben geboren en opgegroeid in Nederland. Vanuit mijn achtergrond heb ik het boeddhisme en spiritualiteit altijd al interessant gevonden, maar tegelijkertijd ben ik down-to-earth en heb ik de nuchtere mentaliteit van het Westen. Ik haal kracht en energie uit beide culturen. En zo is het concept van HappiMi ontstaan.

East meets West. Spiritueel, maar ook down-to-earth.

Happy op reis

HappiMi is geboren tijdens de corona periode. Mijn leven voor deze periode was best leuk. Ik reisde veel en werkte als interim marketing- en communicatiespecialist bij verschillende corporates. Doordat het vaak om tijdelijke projecten ging, kon ik na een opdracht weer op reis. Ik vond het heerlijk om zo te leven, van reis naar reis. Ik voelde me HAPPY op reis!

Gelukkig door een mindful reis-mindset: leven in het nu en leven met de juiste aandacht

Tijdens mijn laatste solo reis in 2018 ben ik pas gaan realiseren waarom reizen mij zo gelukkig maakt. De prachtige natuur, mooie steden, nieuwe culturen, lieve mensen en lekker eten droegen zeker een steentje bij, maar het was mijn reis-mindset. Op reis stelde ik mij open, was ik dankbaar, leefde ik in het nu en leefde ik met de juiste aandacht. Ik kwam meer in verbinding met mezelf en kreeg diepere connecties met anderen. Het ironische is dat ik eigenlijk niet bewust bezig was met selfcare of mindfulness, maar dat dat dé key was voor meer geluk.

Leven met de juiste aandacht: vanuit het hart leren spreken, luisteren en handelen


Altijd maar 'aan' staan

Eenmaal weer terug in Nederland wilde ik deze mindset vasthouden, maar door de alledaagse drukte werd ik weer geleefd. Ik kreeg voor de tweede keer gezondheidsklachten vanwege mijn levensstijl. Drukke werkdagen, veel overuren. En als ik niet aan het werk was, raakte mijn agenda vol met allerlei verantwoordelijkheden en sociale verplichtingen. Ik was weer in die ratrace beland en was mezelf voorbij gelopen. 

Voor mij was het een wake-up call, er moest iets veranderen. Ik had de neiging om weer op reis te gaan, maar ik wist dat dat het probleem op de lange termijn niet zou oplossen. Ik leerde op dat moment ook mijn vriend kennen en het voelde al snel heel goed, waardoor ik in Nederland wilde blijven.

Op mentale ontdekkingsreis met selfcare en mindfulness

Nadat ik klaar was met mijn opdracht, heb ik een sabbatical genomen en ben ik op mentale ontdekkingsreis gegaan. Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Wat inspireert mij? Wat heb ik nodig om mij goed te voelen? Hoe kan ik mijn reis-mindset vasthouden? Ik ben toen meer in selfcare en mindfulness gaan verdiepen. Ik herken een aantal dingen vanuit het boeddhisme, waardoor het direct heel vertrouwd voelde. Gedurende de corona periode heeft het me heel veel gebracht. Juist nu alleen simpele dingen mogelijk zijn en alle afleidingen en verleidingen weg zijn, is het nog belangrijker om met de juiste aandacht en intentie te leven.
In verbinding met mijn hart

Nieuwsgierig naar de kracht van etherische oliën en edelstenen

Mijn enige uitjes tijdens de corona periode waren de supermarkt en de drogist. Ik kreeg hier niet bepaald positieve vibes van en was benieuwd of etherische oliën en edelstenen iets konden doen voor de sfeer in huis en mijn gemoedstoestand. Ons huis ruikt nu heerlijk door de etherische oliën. En het heeft ook echt positieve invloed op mijn stemming. Ik voel me ontspannen, energiek en opgewekt. 

Over de werking van edelstenen was ik sceptisch, maar na veel research en gesprekken, was ik zover dat ik dacht ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Zo ben ik begonnen met de Gouden Driehoek. Dit is een combinatie van Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal. Ik merkte dat de edelstenen een fijne energie in huis afgeven en begon te begrijpen waarom ze al duizenden jaren worden ingezet in de alternatieve geneeskunde. 

Ondanks dat ik nog steeds veel thuis ben, voelt het nu wel heel fijn om thuis te zijn. De sfeer is goed, geen spanningen, veel positieve energie en vrolijkheid. Ik ben positief verrast door de kracht van edelstenen en etherische oliën. Wie had dat gedacht, van wereldreiziger naar blije huismus :)

Van routine naar selfcare lifestyle

Om ervoor te zorgen dat ik goed voor mezelf blijf zorgen en niet weer in mijn oude routine terugval, ben ik voor mezelf rituelen gaan ontwikkelen. Dit zijn aandachtige rustgevende gewoontes, die dagelijks terugkomen. Doordat het dagelijks terugkomt, is selfcare een onderdeel van mijn lifestyle geworden. Ondanks alle drukte, leef ik nu veel meer vanuit ontspanning. Ik voel me fitter en kan meer genieten van wat ik doe. Ik ben zelfbewuster over mijn eigen gevoel en behoeften, waardoor ik beter mijn grenzen kan aangeven. Ik ben positiever ingesteld en ben, volgens mijn vriend, een stuk geduldiger en kalmer geworden.

Selfcare als onderdeel van je lifestyle voor een gezond, liefdevol en energiek leven 

Wat is jouw selfcare journey?

Ik hoop je met mijn verhaal te kunnen inspireren om jouw eigen selfcare journey te ontdekken. Om je op weg te helpen heb ik op basis van mijn eigen ervaringen verschillende selfcare boxen samengesteld, die gemakkelijk te integreren zijn in jouw dagelijkse routine.