Edelstenen en verzorging

Edelstenen verzorgen door regelmatig te reinigen en op te laden.

Je hebt je edelsteen, en wat nu? Voor een optimale werking is het belangrijk om je steen goed te verzorgen en deze regelmatig te reinigen en op te laden.

Wisselwerking tussen edelsteen en drager of ruimte

Edelstenen zijn ontzettend gevoelig voor energieën. De stenen zijn in de aarde gegroeid en hebben energie gekregen van Moeder Aarde, waardoor ze een energetische werking hebben. Wanneer een edelsteen wordt gedragen of in een ruimte wordt gelegd, absorbeert deze negatieve energie of spanningen van de drager of van de ruimte en geeft heilzame energie terug. Om ervoor te zorgen dat de edelsteen zijn werking behoudt, dien je de steen regelmatig te reinigen (ontladen van negatieve energie) en op te laden met nieuwe energie.
Er zijn verschillende methoden om een edelsteen te reinigen of op te laden. Let er wel op dat niet iedere methode geschikt is voor elke steen.

Reinigen van edelstenen

Water

Een snelle manier om een edelsteen te ontladen is de steen vijf minuten onder stromend lauw water te houden. Dit is een van de snelste reinigingsmethoden, maar niet geschikt voor grondige reiniging.

Wil je je steen grondig reinigen? Plaats deze 24 uur in een schaaltje met water. Je kunt het beste hiervoor bronwater of gefilterd water gebruiken. In kraanwater zit veel kalk, waardoor het de steen kan aantasten. Ververs het water tijdens de ontlading een aantal keer. Deze reinigingsmethode is geschikt voor Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist, maar niet voor Amazoniet of edelstenen sieraden.

Schoonblazen

Je kunt de edelsteen ook reinigen door deze in je hand te houden en een aantal keren krachtig de steen schoonblazen. Dit is een zeer effectieve manier die je op alle stenen kunt toepassen. Werkt ook goed voor edelstenen sieraden. 

Met andere kristallen

Een andere reinigingsmethode die geschikt is voor alle edelstenen en edelstenen sieraden is de steen een nacht in een Abalone schelp met Hematietsplit of cluster van Amethist of Seleniet te leggen. Hematiet is een ijzerhoudende steen die niet ontladen hoeft te worden en zelfreinigend is. Voor een optimale werking dienen de Amethist en Seleniet wel gereinigd en opgeladen te worden.

Rook

Haal je edelsteen door de rook van Witte Salie, Sandelhout of Palo Santo en je steen is gezuiverd van negatieve energie. Dit is een veilige manier voor alle edelstenen en edelstenen sieraden.

Reinigen én opladen in aarde

Je kunt de edelsteen reinigen én opladen door deze in de aarde te plaatsen. De steen komt zo goed tot rust. Heb je geen tuin dan kun je deze ook in een bak met aarde stoppen. Deze methode is geschikt voor Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist, maar niet voor Amazoniet of edelstenen sieraden.

Opladen van edelstenen

Nu je je steen hebt gereinigd, kun je de edelsteen gaan opladen, zodat het jou weer goed kan ondersteunen.

Maanlicht

Het opladen in maanlicht is voor alle edelstenen en edelstenen sieraden geschikt. Het werkt ook achter glas. Het is het meest effectief als je de edelsteen oplaadt met volle maan. Tip! Voeg de maankalender toe in je agenda, zodat je het niet vergeet.  

Zonlicht

Je kunt de edelsteen ook opladen in de zon. De zon is een krachtig oplaadbron, maar niet geschikt voor alle edelstenen. Bergkristal kun je goed opladen in de zon. Amethist, Rozenkwarts en Amazoniet verkleuren in zonlicht. Wil je één van deze edelstenen toch opladen in zonlicht, dan kun je het beste opladen in de zachte ochtendzon of vlak voor zonsondergang.

Bergkristalsplit

Een veilige manier om edelstenen op te laden is door ze een nachtje in een Abalone schelp te plaatsen met Bergkristalsplit. Dit werkt goed voor alle edelstenen en edelstenen sieraden.

Een eerste keer gebruik

Alle edelstenen worden bij HappiMi energetisch gereinigd voordat ze worden verstuurd. Toch raad ik je aan om voor gebruik alsnog je edelsteen zelf te reinigen en op te laden, zodat de steen jouw energie over kan nemen.

Affirmatie uitspreken

Na het opladen van de edelsteen kun je een affirmatie uitspreken, zodat de steen weet waar die jou in kan ondersteunen. Dit doe je door de edelsteen in je handen te houden, uit te spreken waar je de steen voor wilt gebruiken en dit te visualiseren. Wees concreet en probeer zo precies mogelijk te beschrijven wat je zou willen. Dit kun je doen door de gewenste situatie al voor je te zien. Alles wat je aandacht geeft groeit! Het is belangrijk dat je de affirmatie positief brengt. Bijvoorbeeld 'ik heb vertrouwen in mezelf' en niet 'ik ben onzeker'. Voel je het verschil?